Novetats Comissionat

← Tornar

Rubí, 7 de maig de 2008

Nous quioscos de connexió a Internet a l'Ajuntament i al Rubí Desenvolupament

L’any 2002 el Comissionat per a la Societat de la Informació de l’Ajuntament va proveir la nostra ciutat de dos quioscos de connexió gratuïta a Internet, un a l’edifici de l’Ajuntament i l’altre a l’edifici Rubí Desenvolupament, que ara s'han renovat.

Els nous quioscos, que van entrar en funcionament dimarts passat, segueixen oferint gratuïtament a tots els ciutadans i les ciutadanes sessions de 10 minuts de navegació lliure a Internet per fer cerques, consultar el correu electrònic o realitzar tràmits en línia, entre d’altres. Durant el que portem d'any (2008) s’hi han realitzat, entre els dos quioscos, gairebé 800 sessions o consultes.

Com a novetat, a part d’un disseny més compacte i actual i que afavoreix la privacitat dels usuaris i usuàries, els nous quioscos compten amb un port USB que permetrà adjuntar arxius en l’enviament de correus o tràmits, per exemple, o per utilitzar la signatura digital. Els nous quioscos estan preparats també per poder llegir els nous DNI electrònics, així que es vagi estenent l'ús i expedició dels DNI electrònics, posarem en funcionament aquesta funcionalitat.

Properament s’actualitzarà la pantalla d’inici, que actualment ja compta amb accessos directes a adreces d’interès ciutadà, per tal de posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes nous serveis i apropar-los a recursos municipals que potser no coneixien.

Els quioscos que s’han substituït s'aprofiten i s’ubicaran en altres espais d’interès on puguin oferir aquest servei de connexió gratuïta a Internet, com ara el Mercat Municipal i possiblement a la Piscina Municipal de Can Rosés. Ara per ara, s'estan revisant tots els aspectes tècnics per a poder-los ubicar en aquestes instal·lacions.