Novetats Comissionat

← Tornar

17.02.2006

El web del Comissionat ja és www.rubidigital.cat

El web del Comissionat per a la Societat de la Informació de l’Ajuntament de Rubí va adoptar a última hora d’ahir dijous 16 de febrer el domini www.rubidigital.cat. Aquesta migració ha estat possible perquè el Comissionat, com a administració pública amb competències sobre territoris on el català és llengua pròpia, va sol·licitar el domini a primera hora d’aquest dilluns 13, dia que va començar la primera fase del registre de dominis .CAT. El del Comissionat va ser un del miler de dominis que es van sol·licitar el primer dia i també un dels primers en aconseguir tenir presència a la xarxa amb el sufix que identifica la comunitat lingüística i cultural catalana a la xarxa Internet.

El tinent d’alcalde i regidor del Comissionat per a la Societat de la Informació de l’Ajuntament de Rubí, Francesc Sutrias, (ERC) està doblement satisfet: d’una banda per l’entrada en servei d’un tret identitari de país a escala planetària i per l’altra per la celeritat amb què el Comissionat ho ha incorporat al seu web. “L’aprovació del domini ja va ser una gran notícia pels Països Catalans, però veure els primers webs amb el domini .CAT és un motiu de gran felicitat”, resumeix Sutrias. El tinent d’alcalde, però, considera que aquest és un primer pas per aconseguir el reconeixement total, que és disposar d’un domini .ct que identifiqui Catalunya com a país a la xarxa

Disposar del domini és el darrer pas d’un procés que es va iniciar el 3 de maig del 2004, quan el ple de l’Ajuntament de Rubí, a instància d’ERC, es va adherir a l’Associació PuntCAT, impulsora del reconeixement internacional de la realitat catalana que va sol·licitar la candidatura del .CAT el març del 2004. Un cop l’ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) va aprovar el domini .CAT, el 16 de setembre del 2005, els grups municipals d’ERC i CIU a l’Ajuntament de Rubí van presentar una moció segons la qual s’acordava que tan bon punt fos possible l’Ajuntament de Rubí en el seu conjunt faria la migració al .CAT de tots els seus dominis i adreces de correu. Aquesta moció es va aprovar per unanimitat el 30 de setembre del 2005.

Dilluns 20 de febrer començarà la segona fase de sol·licituds, dins la qual podran demanar el domini aquells que ofereixin una comunicació en català significativa i tots aquells que es van adherir a la campanya pel .CAT. A partir del 23 d’abril el registre de dominis .CAT s'obrirà a tots els usuaris, que l’hauran de sol·licitar a través de registradors autoritzats.