Novetats Comissionat

← Tornar

Rubí, 23 de maig de 2011

La formació a la Xarxa de Telecentres de Rubí

Actualment, la Xarxa de telecentres de Rubí consta de 13 telecentres. D'aquests, 10 s'han instal·lat als centres cívics i els altres 3 estan ubicats dins d'equipaments municipals i tenen la seva pròpia identitat (l'Espai jove, l'Ateneu Municipal i el Punt de Tractament d'Imatge Digital).


La dinamització pròpia dels telecentres recau vers l'empresa guanyadora del concurs públic i és compartida amb l'AV que gestiona el telecentre atès que hi ha un conveni signat entre l'Ajuntament i l'Associació de Veïns.
Però l'impuls més fort a la Xarxa de Telecentres s'ha realitzat al llarg d'aquesta campanya, en concret des del setembre del 2010 fins al juny del 2011. Al llarg d'aquesta campanya s'hauran programat més de 400 tallers amb una oferta de 14.800 places entre els diferents tallers i més de 800 hores en formació.


Des del Comissionat per a la Societat de la Informació s'ha posat especial èmfasi en aquest eix formatiu perquè és una forma d'anar reduint l'escletxa digital. A més, els tallers o les píndoles formatives que ofereix el Comissionat s'han concebut sobretot tan per les persones que volen donar els seus primers passos com a complement de la formació més reglada que oferim.
Per aquest darrer trimestre la programació és molt variada i extensa i han tingut cabuda nous tallers més participatius com Transformem el territori o un taller de Memòria històrica, sense deixar de banda tallers més bàsics com ara Alfabetització digital, Creació i ús del correu electrònic, L'ordinador a casa. El processador de text.


En definitiva, uns tallers que volen ajudar a la ciutadania perquè aquesta pugui ser més competent en l'ús dels programes informàtics i de les eines i aplicacions web que dia a dia es van consolidant en el nostre entorn i la nostra societat.